10 Kesalahpahaman Umum Tentang Poker

Poker

Sekiranya anda bermain poker dengan kerap, dan anda memahami permainan seperti itu, anda mungkin tahu bahawa terdapat salah faham di kalangan orang yang tidak mempunyai pengalaman langsung. Anda mungkin pernah mendengar banyak perspektif yang salah ini. Sekiranya anda seperti saya, anda telah menghabiskan banyak masa untuk menerangkan kepada orang yang tidak tahu dengan tepat permainan apa dan bukan. Untuk kebaikan semua, artikel ini akan membersihkan beberapa kesalahpahaman yang lebih biasa.

Sebaliknya, jika anda belum pernah bermain poker mega888, dan keseluruhan pengalaman anda dengan permainan ini adalah apa yang anda baca dalam bentuk cetak dan filem, anda mungkin mempunyai banyak idea yang salah. Itu yang diharapkan. Tolong, izinkan saya untuk menyedarkan anda mengenai beberapa perkara.

1. Poker tidak kasual. Ramai orang menganggap permainan ini sebagai hiburan sosial santai, di mana rakan-rakan duduk minum, ketawa, dan berteriak kepada mereka. Sebenarnya, tidak ada yang mesra mengenai poker. Anda boleh bersahabat dengan orang lain di meja anda (dan semestinya), tetapi permainan itu sendiri kejam. Dimainkan dengan betul, ia adalah bentuk peperangan. Ini adalah pertempuran agresif untuk menguasai. Saya menganggap poker adalah “ganas, tidak ganas.”

2. Wajah poker bukanlah syarat utama untuk bermain. Saya tidak dapat memberitahu anda betapa sering saya mendengar salah faham ini. Hampir setiap kali saya menyebut tentang poker kepada seseorang yang satu-satunya paparan permainannya adalah media, saya mendengar beberapa komen pincang seperti, “Oh, anda pasti mempunyai wajah poker yang baik.” Tidak, wajah poker, pandangan tajam, bukan inti dari permainan yang mahir. Benar, anda tidak mahu menghantar untuk memberitahu lawan anda, tetapi apa yang disebut wajah poker banyak disalahpahami. Keupayaan untuk membuat wajah poker tidak menjadikan anda pemain yang baik. Pertimbangkan ini: Semasa anda bermain di Internet, setiap orang mempunyai wajah poker.

3. Menang di poker tidak mudah. Salahkan televisyen ini. Anda biasanya hanya melihat pemenang di televisyen. Mereka yang menang mendapat pendedahan terbanyak dan paling kerap ditunjukkan. Jadual akhir dalam kejohanan, misalnya, hanya terdiri daripada pemain yang menang. Perhatian yang sangat sedikit diberikan kepada mereka yang kalah, tidak mengatakan sebahagian besar yang keluar dari kejohanan tanpa semangat. Bermain dengan baik memerlukan banyak kajian, disiplin dan latihan. Kejayaan dalam permainan jauh dari automatik.

4. Wanita boleh bermain. Idea bahawa poker adalah permainan lelaki secara eksklusif adalah satu kebohongan lain. Bertahun-tahun yang lalu, banyak penulis terkenal menulis bahawa wanita tidak mempunyai naluri pembunuhan yang diperlukan untuk bermain dengan baik. Masa telah membuktikan teori itu salah. Pada masa ini, wanita bersaing di setiap peringkat, dan banyak wanita yang mahir menang dalam permainan tunai dan kejohanan. Idea bahawa poker adalah permainan lelaki adalah perkara yang tidak masuk akal hari ini, dan saya tidak akan memasukkannya ke dalam salah tanggapan umum jika bukan kerana banyak yang masih mempercayainya.

5. Poker bukan permainan matematik. Sebagai contoh, dalam blackjack, anda selalu mempunyai satu langkah terbaik dalam satu masa. Tugas anda adalah untuk menentukan langkahnya. Sekiranya anda mempunyai 13 dan peniaga menunjukkan ace, maka anda perlu menekan. Itu selalu berlaku, tidak kira siapa yang duduk di meja atau apa yang mereka lakukan. Poker berbeza. Anda harus mengambil kira pemain lain, dan langkah yang lebih disukai secara matematik mungkin tidak bijak. Pemain berkaliber tinggi sering memperdebatkan langkah terbaik dalam situasi tertentu. Poker tidak boleh dikurangkan menjadi matematik kerana terlalu banyak faktor manusia.

6. Poker bukan permainan nasib. Ini mungkin salah tanggapan yang paling biasa, dan sangat salah. Nasib baik. Lama kelamaan, semua pemain menerima peratusan tangan baik dan tangan buruk yang sama. Perbezaannya adalah apa yang pemain lakukan dengan tangan itu. Pemain yang baik akan memaksimumkan jumlah yang dimenangi dengan tangan yang baik dan meminimumkan jumlah yang hilang dengan tangan yang tidak baik. Elemen utama yang memisahkan pemenang dari yang kalah, dari masa ke masa, bukanlah kad yang dibagikan, tetapi keputusan yang dibuat. Stu Unger, juara World Series of Poker tiga kali, mengatakan seperti ini: “Di atas kad, keberuntungan selalu sama. Pemain yang baik akan menang. Mana-mana pemain yang menganggap bermain kad adalah permainan nasib, saya akan menunjukkan kebodohan. Pemenang tidak perlu bimbang untuk jangka pendek; kami bermain untuk jangka masa panjang. ”

7. Menipu tidak berleluasa. Kelaziman menipu adalah kesan palsu lain yang dipegang oleh banyak pihak. Dalam permainan bilik belakang peribadi, berlaku kecurangan sekali-sekala

Leave a Reply

Your email address will not be published.